Status

Op deze pagina vindt u actuele informatie over ons netwerk en onze infrastructuur. Wij plaatsen hier meldingen van een storing, gepland onderhoud en mededelingen met betrekking tot onze dienstverlening. Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar contact apenstaartje nedict.nl.


Maandag 25 juni 2018

Door een update is webmail tijdelijk niet bereikbaar. We werken aan een oplossing.

Dinsdag 13 september 2016

NedICT streeft continu naar verbetering van haar diensten en services om nu en in de toekomst haar klanten beter van dienst te kunnen zijn. Om ook in de toekomst verdere groei en verbetering te kunnen blijven realiseren zal NedICT haar servers verhuizen naar een andere, modernere en groene locatie.
De migratie van alle NedICT-hardware wordt uitgevoerd gedurende de nacht om overlast zo veel mogelijk te beperken. Alle servers zullen gemigreerd worden in de nacht van 13 op 14 september.

Wat gaat u er van merken?
Vanaf 21:00 zullen de servers worden uitgeschakeld en gereedgemaakt voor transport. Uw website en e-mailadressen zijn dan niet meer bereikbaar!
Wij verwachten vanaf 04:00 uur de servers op de nieuwe locatie online te kunnen gaan brengen.
Tussen 04:00 en 08:00 hebben wij in extra nazorg voorzien om eventuele problemen ter plekke te kunnen oplossen. Houd er daarom rekening mee dat de downtime tot 08:00 uur kan duren.

Prijswijziging .com, .net, .org, .biz en .info

De afgelopen jaren heeft de beheerder van .com, .net, .org, .biz en .info de inkoopprijzen herhaaldelijk verhoogd.
Mede van invloed op de inkoopprijzen is de nadelige dollarkoers welke reeds ruime tijd aanhoudt, daarom ontkomen wij er niet aan om een prijswijziging door te voeren voor deze domeinnamen.
Per 1 augustus 2016 zal het tarief voor nieuwe registraties en verlengingen voor deze domeinnamen € 15 incl. btw per jaar worden.

Maandag 23 november 2015

's Avonds zullen er enkele softwarepakketten geüpdatet worden. Hierdoor kunt u enige onderbrekingen verwachten in de bereikbaarheid van uw website of uw e-mail.

Vrijdag 6 november 2015

In de ochtend zijn er problemen geweest met het mailcertificaat; het certificaat voor de website(s) gaf geen problemen. Inmiddels zijn de problemen opgelost en kan er weer veilig gemaild worden.

Woensdag 24 juni / donderdag 26 juni 2015

In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 juni zal er vanaf 0:00 onderhoud worden gepleegd aan ons netwerk. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat er een korte onderbreking in de beschikbaarheid van het netwerk zal optreden of dat u vertraging ondervindt in de verbindingen naar de server. Onze excuses voor het ongemak.

Donderdag 23 april / vrijdag 24 april 2015

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 april zullen wij onderhoud uitvoeren op onze netwerkapparatuur.
De onderhoudswerkzaamheden zullen om 0:00 aanvangen en kunnen tot 06:00 duren. Gedurende deze periode kan één of meer keer een onderbreking optreden.

Donderdag 26 februari 2015

Update: de certificaten werken weer zoals het hoort.
Fout in de afhandeling van het mailcertificaat voor mail.nedict.nl. De verwachting is dat de storing voor vrijdagmiddag opgelost is. Met de webmail zijn geen problemen.

Woensdag 21 januari / donderdag 22 januari 2015

In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 januari, voeren we tussen 0:00 en 06:00 onderhoud uit. Gedurende deze periode kunt u korte onderbrekingen in de netwerkverbindingen naar uw websites, e-mailaccounts en databases ondervinden.

Donderdag 20 / vrijdag 21 november 2014

In de nacht van donderdag 20 november op vrijdag 21 november, beginnen wij om 0:00 met onderhoud aan ons netwerk. Hierbij gaan we nieuwe core-routers in gebruik nemen. Om dit te realiseren, moeten de oude routers uitgezet worden en de nieuwe aangezet.

Het onderhoud vindt plaats tussen 00:00 en 06:00. Gedurende deze periode kunt u korte onderbrekingen in de netwerkverbindingen naar uw website/e-mail ondervinden.

14-06-14: nieuw mailcertificaat

De beveiligingscertificaten voor e-mail is voor alle websites vernieuwd (een certificaat heeft een einddatum en dient dan vernieuwd te worden). Als u een beveiligde verbinding gebruikt zal uw e-mailprogramma aangeven dat het certificaat gewijzigd is. U kunt dit accepteren. Voor diegenen die een onbeveiligde verbinding gebruiken is het raadzaam om over te stappen op een beveiligde verbinding (https of STARTTLS). De gebruikte beveiligingscertificaten zijn 'zelf gemaakt'. Hierdoor zijn deze gratis, maar zal een browser of een e-mailprogramma een melding geven dat het certificaat onveilig kan zijn. In dit geval kunt u deze vertrouwen. Een 'zelf gemaakt' certificaat is net zo veilig als een gekocht certificaat, als u de maker van het certificaat vertrouwt.

13-06-2014: Verhuizing server

Alle websites zijn verhuisd naar een nieuwe server. Op deze manier verwachten wij de service en de snelheid van de websites te kunnen verhogen. We hebben de downtime, de tijd dat een website of e-mailadres niet werkt, zo kort mogelijk gehouden. Dit heeft maximaal 15 minuten geduurd.

Dinsdag 10 - woensdag 11 juni

In de nacht van 10-06-2014 op 11-06-2014 van 00:00 t/m 04:00 uur zal er onderhoud gepleegd gaan worden aan de routers in ons datacentrum. Hierdoor kan het zijn dat uw server tijdelijk niet bereikbaar is. Als alles goed gaat, betreft het hier tot maximaal 15 minuten verspreid over een periode van 4 uur.